Almere voor Pampus

Ondanks de enorme woningbouw activiteit in Amsterdam Noord, Zeeburger eiland, Cruquius en de geplande Sluisbuurt blijft er behoefte aan nieuwe woningen in de regio Amsterdam. Er is nu plan gelanceerd voor een geheel nieuwe wijk in Almere.

Nieuwbouw 2018 in Almere Poort.

Op amper 20 minuten rijden van Amsterdam ben je in wat Almere Poort heet. Dat is de nieuwste wijk van Almere en is nu al erg populair voor mensen die Amsterdam te duur vinden. Zo’n 10 jaar geleden bestond dit nog niet en was er een eindeloos lege kleipolder maar intussen is er stevig gebouwd, het heeft een eigen treinstation en het groeit nog steeds enorm hard.

Vooral de wijk Duin [direct achter de IJmeerdijk en gelandscaped in een duinlandschap] is populair. Voor de prijs van een 3 kamer woning in Amsterdam heb je hier een ruime 1 gezinswoning in een sfeervolle woonomgeving.  Hiernaast zie je een luchtfoto van deze wijk.

Maar het is niet alleen die wijk Duin waar flink getimmerd wordt. Want als je met de trein vanuit Amsterdam / Schiphol of Utrecht uitstapt op station Almere Poort zie je al vanaf het perron dat aan alle kanten het bruist van bouwactiviteiten. Want Almere Poort is nog niet af!

Maar ondanks dat Almere Poort nog helemaal niet af is heeft de overheid alweer een nieuw plan. Vlak ten noorden van Poort aan de IJmeerdijk ligt een enorm gebied met nu alleen maar windmolens en landbouw. Dit is Almere Pampus. En als het aan de overheid ligt wordt dat ook volgebouwd. Het liefst in de sfeer en met de originaliteit van Duin en bovendien met een (ondergrondse) metroachtige verbinding via IJburg naar Amsterdam.


Lees verder in het NRC >>>


nb : Noordhoff uitgeverij (o.a. Buitenland) heeft bij dit onderwerp een werkblad gemaakt. Naar het werkblad >>>

Reacties zijn gesloten.