Palmbomen op de Noordpool

Apeldoorn aan zee en kokospalmen in plaats van aardappelen, roept de één. Een ander beweert dat in de nabije toekomst jaarlijks de Elfstedentocht gereden zal worden, waarbij tussen de toeschouwers pinguïns zullen waggelen. Twee klimaatscenario’s, maar wie heeft gelijk? En welke rol speelt de mens?

penguins_and_palm_trees_500x343

Marc ter Horst schreef hierover hier het boek Palmen op de Noordpool . Het is een boek over schetende koeien en ronkende auto’s. Over ruziënde wetenschappers en dappere uitvinders. Over schattige fluithazen en verwoestende orkanen. Over palmbomen en mammoeten, ijsbergen en vulkanen, dijken en windmolens… over jou en je toekomst.Speciaal dus voor kinderen van eind basisschool/begin middelbare school.

En op deze pagina vind je een overzicht met meer dan 30 bronnen over klimaatverandering die bruikbaar zijn in de les voor bovenbouw basisonderwijs en/of onderbouw voortgezet onderwijs. Die dan weer handig zijn voor de docent als les-opener of ander materiaal op het digibord.

Voor de docentendag van Buitenland hebben Marc ter Horst en Teunis Bloothoofd een workshop gegeven over het boek en hoe je “Palmen op de Noordpool” kunt gebruiken in de klas . Teunis Bloothoofd (auteur Buitenland) maakte lesmateriaal bij het boek  >>


Reacties zijn gesloten.