Tag: Tortilla Curtain

feb 20 2019

De muur Mexico / VS 2019

Donald Trump beloofde al in de eerste weken van zijn presidentschap dat er een muur zou komen tussen VS en Mexico . Het is 2019, wat is de stand van zaken ?

De Amerikaanse president Donald Trump kan in het Congres geen akkoord bereiken over de financiering van de door hem gewenste grensmuur met Mexico. En afgelopen week heeft hij zelfs gedreigd om de noodtoestand af te kondigen en zo het benodigde geld bijeen te rapen om die muur af te bouwen

Hebben we hier een unieke situatie ? Is dit de muur van Trump? Nee, want  Trump is niet de eerste en enige president uit de Amerikaanse geschiedenis die voor een harde aanpak van het grensprobleem is. Sinds 1990 hielden vrijwel alle Amerikaanse Presidenten zich er mee bezig en er wordt al tientallen jaren (in fasen) gebouwd aan de Tortilla Curtain!
De eerste stukjes grensmuur stammen zelfs uit de jaren 50 maar de 3000 kilometer lange grens is nog maar deels voorzien van muur.


Hieronder een fragment over de situatie aan de Tortilla Curtain
.
.


Op de Geobronnen over de Tortilla Curtain in 2014 >>
Op de Geobronnen over de Tortilla Curtain plannen in 2017 >>>
Op de Geobronnen over de Tortilla Curtain 2008 / 2018 >>

De Tortilla Curtain ecven samengevat >>>

feb 02 2017

The Tortilla Curtain in 2017

De hele wereld houd zijn hart vast door de drieste wijze waarop Donald Trump zo de eerste weken van zijn presidentschap de ene maatregel na de andere de ether in slingert.

Om te beginnen het migratie beleid. Trump wil eigenlijk direct een muur tegen de grens met Mexico en wil de Mexicanen daarvoor laten betalen. Wat nogal tegen de borst stuit is de toon die Trump aanslaat alsof de boel volledig open staat en iedereen maar in en uit kan lopen………. terwijl (naar mijn idee) die grens afgelopen jaren behoorlijk dicht is gezet

Dit grensgebied wordt “The Tortilla curtain” genoemd . Hieronder een nieuwsbericht over het grensgebied. NOS nieuws uit 2008 maar de kwestie is nog steeds zeer actueel

Roadtrip USA; hoe gaan VS met z’n illegalen om from Vakdidactiek Aardrijkskunde on Vimeo.

apr 13 2014

The Tortilla Curtain

Op talloze plekken op aarde proberen legale maar vooral illegale migranten hun arme geboortegrond te verruilen voor een betere toekomst. Vooral in regio’s waar de scheiding arm/rijk heel scherp is hebben grensgebieden te maken met dit soort migratiestromen. De grens Mexico VS is daar een goed voorbeeld van  en wordt schamper “The Tortilla curtain”genoemd . Hieronder een nieuwsbericht over het grensgebied.

 

Bron : NOS journaal => Wouter de Zwart op patrouille langs de grens >>>

Meer plekken op aarde waar men van het “arme Zuiden” naar het “rijke Noorden” wil >>>>