Almere voor Pampus

Ondanks de enorme woningbouw activiteit in Amsterdam Noord, Zeeburgereiland, Cruquius en de geplande Sluisbuurt blijft er grote behoefte aan nieuwe woningen in de regio Amsterdam. Er is nu een plan gelanceerd voor een geheel nieuwe wijk in Almere die directe verbinding krijgt met Amsterdam.

Nieuwbouw 2018 in Almere Poort.

Op deze foto onderin links de wijk Duin van Almere Poort met de IJmeerdijk en de jachthaven , rechts Almere Poort, Homerus kwartier en bovenin Almere Pampus dat doorloopt tot de Noorderplassen.

Op amper 20 minuten rijden van Amsterdam ben je in wat Almere Poort heet. Dat is de nieuwste wijk van Almere en is nu al erg populair voor mensen die Amsterdam te duur vinden. Zo’n 10 jaar geleden bestond dit nog niet en was er een eindeloos lege kleipolder maar intussen is er stevig gebouwd, het heeft een eigen treinstation en het groeit nog steeds enorm hard.

Vooral de wijk Duin [direct aan de IJmeerdijk en gelandscaped in een duinlandschap] is populair. Voor de prijs van een 3 kamer woning in Amsterdam heb je hier een ruime 1 gezinswoning in een sfeervolle woonomgeving. Je zit hier in een mooie omgeving, vlak aan het IJmeer met jachthaven en strandjes en Amsterdam is met de auto en trein 20 minuten. Hiernaast zie je een luchtfoto van deze wijk.

Almere Pampus vanaf de IJmeerdijk in 2020 nog weiland en windmolens en een fietspad en een licht opdringerige Buizerd ;)

Maar het is niet alleen die wijk Duin waar flink getimmerd wordt. Want als je met de trein vanuit Amsterdam / Schiphol of Utrecht uitstapt op station Almere Poort zie je al vanaf het perron dat aan alle kanten het bruist van bouwactiviteiten. Want Almere Poort is nog niet af!

Maar ondanks dat Almere Poort nog helemaal niet af is heeft de overheid alweer een nieuw plan klaar liggen. Vlak ten noorden van Poort aan de IJmeerdijk /Oostvaardersdijk ligt een enorm open gebied met nu alleen maar windmolens en landbouw. Dit is Almere Pampus.

En als het aan de overheid ligt wordt dat ook volgebouwd. Een prachtig overloop gebied voor Amsterdam.

Het liefst in de sfeer en met de originaliteit van Duin en bovendien met een (ondergrondse) metroachtige verbinding via IJburg naar Amsterdam. De plannen voor Almere Pampus stammen al uit 1999 en zijn nu door de grote behoefte aan woningen weer naar voren geschoven.

Want in 2028 moeten al de eerste woningen klaar zijn in Almere Pampus en voor 2035 is de IJmeerverbinding naar Amsterdam gepland … aldus een artikel van Omroep Flevoland >>>  

Almere over de plannen >>>


Lees verder in het NRC >>>Hoe ziet dit gebied eruit ? Vlieg over de nieuwbouw van Almere Poort en het geplande Almere Pampus  met de Microsoft Flight  Simulator (MyFlyingAtlas) . Flight Sim Almere Pampus >>>

Reacties zijn gesloten.