De eerste tropische stormen van 2020

We zitten begin juni en op de Atlantische oceaan hebben we al de eerste drie tropische stormen gehad. Is dit een voorbode van wat we dit seizoen kunnen verwachten ?

Tropische storm Christobal boven de golf van Mexico

We hebben in de afgelopen paar jaar een aantal zware tropische stormen gehad die waren ontstaan op de Atlantische oceaan en hun verwoestende uitwerking hadden in het Caribisch gebied. Zo hadden we in 2019 de tropische storm Dorian die een ravage veroorzaakte op de Bahama’s [Op de Geobronnen >>>] en 2017 was zelfs éen van de zwaarste Hurricane seizoenen van de afgelopen tijd met de orkanen Irma en Harvey [Op de Geobronnen >>>]

Nu terug naar 2020: Een orkaanseizoen dat al drie tropische stormen met naam heeft terwijl het seizoen pas een paar dagen oud is dat is nogal stevig.

Sterker nog: met het ontstaan de storm Cristobal in de Golf van Mexico is er een record gebroken. Nog nooit ontstond de derde storm met naam zo vroeg in de Atlantische Oceaan.

De storm Christobal [NASA over Christobal >>], ligt nu boven de golf van Mexico en is misschien niet de zwaarste orkaan denkbaar maar levert nu al op bepaalde plekken in Mexico evenveel regen als bij ons in een heel jaar valt.

Een kaartje van CNN met de drie eerste stormen van dit seizoen. Alle drie waren behoorlijk actief en maakten Landfall op het Amerikaanse vasteland in een paar dagen.

Lees verder over de verwachtingen van dit orkanenseizoen op Weerplaza >>>>>

Reacties zijn gesloten.