De muur van Joe Biden

Dagelijk steken meer dan 2500 migranten de grens over vanuit Mexico naar de VS. President Biden sluit de grens Mexico / VS per direct

Al tientallen jaren trekken jonge migranten uit Midden en Zuid Amerika de grens van Mexico met de VS over op zoek naar werk. Maar de VS wil die migratiestroom aan banden leggen. Donald Trump nam het zelfs op in zijn verkiezingscampagne. Een muur moest illegale immigranten uit Mexico en andere Zuid-Amerikaanse landen buiten houden.

Die muur zoals Trump hem wilde is er nog niet en ondanks dat de “The Tortilla curtain” zwaar wordt bewaakt trekken er toch dagelijks duizenden migranten de grens over. Veel meer dan dat de Amerikaanse diensten kunnen verwerken.

De Amerikaanse president Joe Biden komt nu met strenge maatregelen om de instroom van immigranten aan de zuidgrens van de Verenigde Staten te beperken. Als er meer dan 2500 mensen per dag worden opgepakt omdat ze vanuit Mexico illegaal de Verenigde Staten proberen binnen te komen, kunnen migranten geen asielaanvraag meer indienen. Er zijn humanitaire uitzonderingen zoals jonge kinderen en mensen die echt niet meer terug kunnen (bijvoorbeeld politieke redenen) naar het land van herkomst.

bron NOS nieuws >>>>


Extra bronnen:
Op de Geobronnen in 2014 over “The Tortilla curtain” >>>
Op de Geobronnen over de “Tortilla Curtain” plannen in 2017 >>>
De Tortilla Curtain even samengevat [NOS explainer 2019] >>>

Reacties zijn gesloten.