Volcano Solfatara

Op amper 15 kilometer ten Noorden van Napels ligt het plaatsje Pozzuoli. Een aardig plaatsje met onder andere een lokale camping waar je in alle rust tussen de pijnbomen je tent op kan zetten met op het terrein een heerlijk zwembad en  een goed restaurantje. Kortom een idyllische vakantieplek. Wel af en toe hoor je op de achtergrond van gesis of gesuis en komt je een zwaveldamp tegemoet. Je zit namelijk op een heel licht actieve vulkaan; Volcano Solfatara. Vanaf de camping kun je zo even een kijkje nemen ;-)

      Volcano Solfatara , 15 km boven Napels

Hoe prachtig de plek ook is, Volcano Solfatara is een vulkaan. En bovendien één van de vulkanen van het Campi Flegrei vulkanisch gebied rondom Napels. Dat is een vulkanisch gebied dat we al kennen uit de oudheid met op verschillende plekken af en toe lichte vulkanische activiteit en aardbevingen. (Over het monster van Napels op de Geobronnen >>)

Solfatara is één van de meest actieve gedeeltes van de supervulkaan. Een kleine krater met regelmatig heel licht gepuf en uitstoot van gassen en dampen. Je kunt er rustig rondlopen  over aangegeven paden want de gevaarlijke gedeeltes zijn afgesloten.  Echter sinds een ernstig incident met bezoekers in 2017 is het gebied gesloten voor bezoekers en ook de camping mag momenteel niet worden gebruikt

Een jongen van elf klom over een hek een verboden gebied in en viel, waarschijnlijk in een krater. Zijn ouders probeerden hem te redden maar kwamen daarbij zelf om. Een broertje van zeven dat buiten de verboden zone was gebleven was getuige van het drama.


Lees het volledige artikel op de NOS website >>>>>

 


 

 

Reacties zijn gesloten.