Een merkwaardige zeereis

Een onderwatercamera die 8000 kilometer over de Stille Oceaan heeft gedobberd, wordt binnenkort herenigd met de rechtmatige eigenares.

489171De camera begon zijn lange reis over de oceaan in 2007 voor de kust van Hawaï, toen een Amerikaanse duikster hem liet vallen. Ze had nooit verwacht het toestel ooit nog te zullen zien, maar dankzij een volhardende Taiwanees gaat dat toch gebeuren.

Douglas Cheng vond de camera onlangs op een strand aan de oostkust van Taiwan. Hoewel het apparaat bedekt was met zeewier en mosselen, bleek het beschermende omhulsel goed te hebben gewerkt; de geheugenkaart was nog intact en Cheng kon de foto’s bekijken.

Daarop zag de Taiwanees een jonge vrouw bij een catamaran staan. Hij nam aan dat dit de eigenares moest zijn. Via de naam van het bootje en hulp op Hawaï wist hij haar te traceren.

Toevalligerwijs werkt de vinder voor een luchtvaartmaatschappij. Die zag er een goede publiciteitsstunt in en heeft de vrouw uitgenodigd om haar camera gratis op te komen halen.

De vrouw stond perplex toen ze het bericht hoorde en is vooral heel blij dat haar foto’s terug zijn. Ze wist alleen nog niet of ze vrij kon krijgen van haar werk om naar Taiwan af te reizen.

Gevalletje van zeestromen !

Klik op lees verder voor het NOS verslag en de kaart met zeestromen

 
global-currents

Reacties zijn gesloten.