Gestrand aan de grens Mexico / VS

De grens Mexico VS wordt ook wel de Tortilla Curtain genoemd. Hier zien we de grens in stedelijk gebied. Echter het grootste deel van de muur loopt dwars door woestijngebied .

Het was de grote belofte van Donald Trump: een muur tussen de VS en Mexico. En Mexico zou die muur ook nog betalen volgens Trump.

Al tientallen jaren trekken jonge Mexicanen de grens met de VS over op zoek naar werk. Maar de VS wil die migratiestroom aan banden leggen. Trump nam het zelfs op in zijn verkiezingscamapgne. De muur moet illegale immigranten uit Mexico en andere Zuid-Amerikaanse landen buiten houden. “Totdat we een muur hebben en gedegen beveiliging, gaan we onze grens bewaken met militairen. Dat is een grote stap”, zei Trump onlangs. Want de muur zoals Trump hem wil is er nog niet en ondertussen wordt de grens zwaar bewaakt.

Het idee van de muur is overigens niet nieuw. Bij de aanloop van de presidentsverkiezingen van 2008 nam NOS verslaggever Eelco van Bosch Roosenthal al een kijkje bij de Tortilla Curtain

Roadtrip USA; hoe gaan VS met z’n illegalen om from Vakdidactiek Aardrijkskunde on Vimeo.

Reacties zijn gesloten.