Hurricane Florence

De orkaan Florence is de eerste grote Hurricane die nu op de Amerikaanse kust afstevent. De bevolking van verschillende oostelijke staten van de VS is geadviseerd te evacueren . Zij die achterblijven bereiden zich voor
Amper een jaar geleden beleefde de zuidelijke VS en het Caribisch gebied een extreem zwaar orkaanseizoen . Harvey zette om te beginnen de zuidelijke Staten van de VS blank en vervolgens trok orkaan Irma een verwoestend spoor over het Caribisch gebied en Florida .

Orkaan Harvey zette in 2017 Houston en omgeving volledig onder water

Inmiddels is het seizoen van 2018 van start gegaan en de eerste grote orkaan heeft zich aangediend aan de Amerikaanse kust. Orkaan Florence is aangewakkerd tot orkaankracht 4 en stevent af op de Amerikaanse Oostkust. Men verwacht dat de twee Carolina staten het hardste geraakt zullen worden, dus Noord en Zuid Carolina.  De steden Charleston en Savannah hebben de afgelopen 30 jaar al meerdere malen in het spoor van orkanen gelegen (Mitch, Floyd) .  Rond de orkaan Florence zijn nu al windsnelheden rond de 200 kilometer per uur. Het orkaancentrum waarschuwt dat Florence gepaard kan gaan met hevige regenval en overstromingen. De president heeft de bevolking dmv twitter gewaarschuwd voor de kracht van de orkaan.

Het National Hurricane Centre houdt de bevolking oa dmv twitter op de hoogte.  De NASA heeft mooie satellietbeelden van de orkaan .

Hieronder de actuele windkaart waarop de route van Florence goed is te zien.

Over Florence

14 sept Peter Kuipers Munnike vergelijkt Orkaan Florence &  Hurricane Mangkhut  in ZO Azie : NOS journaal (op 15 min 50 sec) >>>>
13 sept: Orkaan Florence in kracht afgenomen, maar blijft gevaarlijk >>
12 sept: Nieuws over Florence van Nu.nl >>>
De ESRI Hurricane map >>>
Twitter updates van het National Hurricane Centre
De actualiteitprikker op Alcarta online Atlas >>>

De stormen van 2017:
De stormen van 2017 >>>
Orkaan Irma >>>>
De Orkaan Harvey 2017  >>>

Extra Geo bronnen: achtergronden / uitleg :
NOAA kaart met alle orkanen/stormen  die nu actief zijn op de Atlantische Oceaan. NOAA >>>
Hoe Tropische stormen ontstaan (geoanimatie)  >>>
Hoe Tropische stormen ontstaan (uitgelegd met AR model !) >>>
Hoe Tropische stormen ontstaan en meer (geoanimatie + uitleg) >>>
Hoe ontstaan Orkanen (Clipphanger , NTR ) >>>

 

Reacties zijn gesloten.