Met eigen bootjes het kanaal over

Migranten op weg naar Engeland steken nu, met wisselend succes zelf het kanaal over met bootjes. Zeker als het mooi weer is , met weinig wind, zoals afgelopen week wagen verschillende migranten de oversteek. De Britse Grenspolitie haalde in één dag 74 migranten uit het water maar ook de Nederlandse kustwacht pikte iemand op uit zee van een zelf gebouwd vlot.

Veel migranten die Europa binnen komen nemen geen genoegen met Spanje , Griekenland of Italië.  Ze trekken verder richting Frankrijk om vanuit daar de oversteek te maken naar Groot Brittannië [In GB kunnen ze makkelijk asiel krijgen en kunnen daar ook sneller aan  het werk] We kennen al ruim 10 jaar de beelden van het geïmproviseerde vluchtelingenkamp bij Calais. Daarvandaan proberen de vluchtelingen illegaal in te schepen op vrachtboten, de tunneltrein en vrachtauto’s die vanaf daar het kanaal oversteken.

Sinds een paar maanden proberen vluchtelingen ook op eigen houtje het kanaal over te steken. De Engelse kustwacht heeft in die tijd al tientallen rubber motorbootjes uit de Noordzee geplukt vol met illegalen op weg naar Engeland. Ruim 350 migranten hebben nu het afgelopen jaar op deze manier de oversteek gemaakt . Het is overigens voor de Engelse kustwacht erg lastig om uit te zoeken of de mensen die deze tocht maken echte vluchtelingen zijn of met andere bedoelingen illegaal in GB proberen te geraken.

De Nederlandse kustwacht haalde dit weekend een Afrikaanse migrant uit zee die met een zelfgebouwd vlot de Noordzee wilde oversteken naar Engeland

Extra bronnen

Regelmatig op de BBC berichten over bootjes >>>

Lees verder op de NOS website >>>>

Reacties zijn gesloten.