Metrolijn 16 nu al omstreden

De Parijse Metrolijn 16 bestaat nog niet eens maar heeft nu al nogal een reputatie. Op social media wordt de lijn al uitgebreid op de korrel genomen: #ligne16 . Wat is er aan de hand ?

De Franse president Macron heeft stevige plannen gelanceerd om het metronet van Parijs uit te breiden. De bedoeling is dat de randgebieden beter bij de stad worden betrokken, met name voor de gemeenten uit de Banlieue is dat van belang.

Want die gemeenten hebben niet alleen een sociaal economische achterstand ten opzichte van andere buitengebieden van Parijs maar missen ook wat betreft OV de aansluiting met Parijs.

Huidige lijnen, zoals lijn 12 , zijn al aan beide uiteindes doorgetrokken.

Maar er komen ook nieuwe lijnen bij. Zo zal lijn 16 vanaf Saint Denis in het Noorden  bij wijze van een riglijn o.a via Chelles naar Noisy in het oosten gaan. En de nieuwe lijn doet daarbij verschillende beruchten Banlieues aan : Le Blanc Mesnil, Aulnay , Sevran en Chelles zijn gemeentes die regelmatig in het nieuws komen als het weer gaat om banlieue problemen. En met name die aaneenschakeling van gemeentes heeft een golf aan social media aandacht gegeven.

NOS over de ophef over de nieuwe lijn >>>

De website van de Societe Grand Paris Express >>

Reacties zijn gesloten.