Migratie naar Saudi-Arabië

Via Djibouti proberen ruim 120.000 migranten ieder jaar de Hoorn van Afrika te verlaten. Hun dodelijke route naar Saudi-Arabië gaat via de woestijn, de Rode Zee en het door oorlog verscheurde Jemen.

NOS kaartje bij videoverslag over de migratie route naar Saoudie Arabië 

Onderstaande kaart laat de meest gebruikte migratie route zien door Noord Afrika richting Europa . De route vanaf Senegal via de Canarische eilanden , de oversteek bij Marokko en de oversteek van Libie naar Italie heb ik al vaker besproken op de Geobronnen.

De migratie route echter vanuit Ethiopie , Djibouti en  via Jemen naar Saudi-Arabië is een wat onderbelichte route. maar wel één die veel gebruikt wordt. Vanuit de Hoorn van Afrika gaat men via Saudi-Arabië naar Egypte om daar evt over te steken naar Europa of blijven ze in Saoudi Arabië, want ook daar is veel werk. Maar dit blijkt één van de  meest gevaarlijke routes te zijn. Om beginnen gaan de routes door Soedan, Erithrea en Ethiopië  door de woestijn en gebieden met burgeroorlog. Dan volgt de oversteek vanuit Djibouti naar het Arabisch schiereiland in bootjes, afhankelijk van smokkelaars. Dat die oversteek niet zonder gevaar is blijkt wel uit dit bericht. NOS >>>> Na de oversteek moeten de vluchtelingen door Jemen en dat gebied is nog veel gevaarlijker door politieke instabiliteit.

NOS verslaggeefster Elles van Gelder deed (video) verslag van deze migratieroute >>>>

Reacties zijn gesloten.