Novex bouwlokaties

Er zijn komende jaren in Nederland veel meer woningen nodig. Die zullen gerealiseerd worden op zogenaamde Novex bouwlokaties. Novex ?

Hoe en waar gebouwd in Nederland werd in de afgelopen 70 jaar door de overheid vastgelegd in de verschillende Nota’s over de Ruimtelijke Ordening.

Zo werd in de eerste nota’s (vanaf 1950) de inrichting van de Zuiderzeepolders vastgelegd en het idee voor de Randstad.  Dus groei voor de grote steden in West Nederland en het open houden van het Groene Hart.

In de 3e Nota (1970-1990) werden groeigemeentes vastgelegd die de groei van grote steden moesten opvangen. De suburbanisatie werd opgevangen door groeikernenzoals  Purmerend, Zoetermeer en Nieuwegein.

In de 4e Nota (jaren 90) was meer aandacht voor woningbouw op lege plekken in steden en renovatie van bestaande wijken. En later werden daarbij toegevoegd de zogenaamde Vinex wijken. Wijken direct tegen de steden aan gelegen om woningbouw op te vangen zoals Leidse Rijn bij Utrecht en Vahorst bij Amersfoort. Vinex staat voor 4e Nota extra.

En nu dus het Novex plan >>>>

Reacties zijn gesloten.