Projet les Halles

Jawel je ziet het goed. Op deze foto de resten van het forum des Halles in het centrum van Parijs. De zaak is onder de sloophamer. Amper 30 jaar na de bouw wordt het Forum des Halles rap gesloopt.

De Parijzenaars moeten een vreselijke hekel hebben gehad aan dit bouwwerk.

Eeuwenlang waren op deze plek de markthallen.Een enorm dynamische plek natuurlijk in de binnenstad maar op het laatst werd af en aanvoer steeds lastiger door het toenemende drukke stadsverkeer. Toen de markthallen naar een plek buiten Parijs (Ringis) gingen kwam er begin 70er jaren een multi functioneel bouwwerk voor in de plaats. Destijds een hoogstandje met wel aardige vondsten. In Les Halles vond je een museum, een zwembad, verschillende bioscopen een tropisch aquarium en winkels. En men verwachte dat de buurt rondom het project ook mee zou opknappen. Wellicht Gentrification

Maar daar ging het mis. Verschillende functies verdwenen snel en bepaalde delen werden afgesloten. Het oorspronkelijk hoog kwalitatieve winkelaanbod werd absoluut niet gehaald en maakte plaats voor goedkope grijp en graai boetieks.

Al jaren zijn er plannen voor iets nieuws. En vooral iets wat volgens burgemeester Delanoë langer dan 25 jaar moet kunnen blijven staan.

En zo gaat het worden :

leshalleslecanope

Lees verder over de nieuwe plannen >>>>

Inmiddels is er een website waarop je de plannen kunt volgen >>>>

[Bron: Parijsonline en Parijsmagazine ]

Reacties zijn gesloten.