Sneeuwstorm in de VS

Vanwege de zware sneeuwstorm is in zes Amerikaanse staten de noodtoestand uitgeroepen. New York, New Jersey, Massachusetts en Connecticut, Rhode Island en New Hampshire zijn maandag bedekt onder een dik pak sneeuw.

Gemiddeld valt er zo’n vijf tot tien centimeter sneeuw per uur. Op sommige plaatsen wordt een historische hoeveelheid sneeuw verwacht: tot 90 centimeter.

Steden als Philadelphia, Boston en New York zijn lamgelegd. Inwoners van die steden worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven. In de staat Connecticut mogen inwoners vanaf 3.00 uur (Nederlandse tijd) de weg niet meer op. In de staten New York en Massachusetts geldt hetzelfde vanaf respectievelijk 5.00 uur en 6.00 uur.

sneeuw1

Naast de hevige sneeuwval waait het op veel plaatsen ook erg hard. Er worden windsnelheden gemeten van 100 tot 120 kilometer per uur. Vanwege de wind kunnen aan de kust overstromingen ontstaan. Op sommige plekken is uit voorzorg de electriciteit uitgeschakeld, om te voorkomen dat er brand ontstaat.

In New York zijn alle stadsparken gesloten. Bruggen, tunnels, scholen en overheidsgebouwen zijn dinsdag de hele dag dicht. Veel voorstellingen en sportevenementen werden maandagavond afgelast.
bron: Nu.nl >>>

Verwachtingen wat getemperd door weerdeskundige Helga de Leur >>>

Weather.com over de winter storm juno >>>

Burgemeester van New York waarschuwt de inwoners van de stad >>

Reacties zijn gesloten.