Storm Daniel trekt verwoestend over Libië

De storm die over Griekenland trok en daar veel overstromingen veroorzaakte is nu de Middellandse zee overgestoken naar Libië.

De storm Daniel gaf boven Griekenland enorme neerslag hoeveelheden met overstromingen als gevolg maar is de Middellandse zee overgestoken en daar in kracht toegenomen tot iets wat te vergelijken is met een tropische storm, een Medicane

En vervolgens heeft de Medicane ook daar enorme neerslag veroorzaakt met catastrofale overstromingen als gevolg. Zo zijn bij de kuststad Derna twee stuwdammen stroomopwaarts Wadi Derna doorgebroken door de regenval. De stuwdammen liggen 1 a 2 kilometer voor de stad.

De Wadi Derna die in de stad Derna uitmond in zee en grote delen van het jaar droog ligt werd nu in een mum van tijd een kolkende massa van water, modder en meegevoerd puin om alles te slopen wat ie op zijn weg tegenkwam.

RTL over de catastrofe in Libië >>

Over de Wadi Derna Dammen >>>

Before/After slider pics  Derna stad >>>

Beelden France24 >>>

Overstroming specialist Arcadis bij NOS >>>


Waarom viel er zoveel regen in het Middellandse zeegebied. KNMI >>>>

Infographic Derna overstromingen. Bron : Financial Times >>>>

Op de Infographic van Financial Times  hierboven zie je de ligging van de stad Derna en de twee stuwdammen in de Wadi Derna. Je ziet bovendien heel goed op deze foto hoe dicht de tweede stuwdam tegen de stad aanligt.

 

Reacties zijn gesloten.