Van Moskou naar Beijing in 48 uur

De Trans-Siberië express is populair onder backpackers omdat het een onvergetelijke ervaring is op het gebied van beroemde treinreizen en duurt ongeveer een week. 

treinreizen-300x199De gigantische treinreis brengt je via Rusland, door het uitgestrekte Mongolië, naar China. De langste spoorlijn ter wereld, 9288 kilometer, werd gebouwd om de onontdekte schatten uit het Siberisch achterland te transporteren naar het industriële centrum van Rusland. Tegenwoordig heb je verschillende opties om de reis per trein te maken.Want het is niet één doorgaande lijn.De Trans-Siberische spoorlijn is slechts een deel van het enorme Russische spoorwegennet.En om in China te komen moet je overstappen op de trans Mongolië express.

Nu hebben de Chinese en Russische overheden de handen inéengeslagen en plannen gemaakt voor een nieuwe supersnellen verbinding waarmee je in 48uur van Moskou in Beijing kunt zijn. Het project wordt gesteund door grote autofabrikanten zoals VW, Mercedes en BMW die hun auto’s in China laten bouwen en er belang bij hebben dat de geproduceerde auto’s zo snel mogelijk in Europa geraken na productie.
150102_train.png.CROP.promovar-mediumlarge.png

 

Meer over deze spoorlijn >>>

Reacties zijn gesloten.