Waarom rijke Golfstaten geen Syrische vluchtelingen opnemen

De opvang van Syrische vluchtelingen geeft nogal wat onrust in Europa. Maar wat gebeurt er in de landen direct om Syrië heen ?

vluchtelingen Syrie sept 2015
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de regio
Sinds de burgeroorlog in Syrië uitbrak, hebben vijf buurlanden zeker 4 miljoen ontheemde Syriërs opgenomen. Het gaat om Turkije, Libanon, Jordanië, Egypte en Irak waar Syriërs onderdak vinden bij familie en vrienden of in grote vluchtelingenkampen.

Naar Europa
Veel Syriërs zien ook in deze landen weinig perspectief en proberen Europa te bereiken. Misleid door valse beloftes en aangespoord door mensensmokkelaars ondernemen honderdduizenden Syriërs de gevaarlijk reis over zee en over land naar het Europese vasteland

Naar de Golfstaten ?
Wat opvalt in de migratiestromen van Syriërs is dat deze vrijwel nooit eindigen in één van de rijke Golfstaten in de regio. In een land als Saudi-Arabië met ruim 27 miljoen inwoners verblijven slechts 561 vluchtelingen. Dat is vreemd, aangezien in buurland Jordanië (8 miljoen inwoners) meer dan een half miljoen Syrische vluchtelingen verblijven. Ook Kuweit (614), Qatar (133) en Bahrein (311) nemen nauwelijks Syrische vluchtelingen op, terwijl al deze landen in de buurt liggen.

Waarom gaat er zowat geen vluchteling naar één van de rijke oliestaten ….. Elsevier legt uit >>>> !

Reacties zijn gesloten.