Dharavi: Sloppenwijk in India

Midden in het centrum van Mumbai (voorheen Bombay) ligt de grootste sloppenwijk ter wereld. (Meer sloppenwijken in de wereld >>>)

Mumbai is met z’n 20 miljoen inwoners al druk en dichtbevolkt (zie NOS >>>)  en blijft maar groeien met zo’n 300.000 inwoners per jaar. Een groot deel van die (voornamelijk)  migranten vinden niet een woonplek in een gewone suburb maar gaan zelf aan de slag en bouwen waar mogelijk hun eigen woning. En zo bestaat Mumbai voor een groot deel uit sloppenwijken . Dharavi is daar één van de grootste van.

800px-Dharavi_Slum_in_Mumbai

Het bijzondere van deze slum is dat die midden in het centrum van Mumbai zich bevindt. Zo’n 30 jaar geleden onstaan aan de rand van de binnenstad die nog weinig voorstelde. Intussen heeft er in die binnenstad een enorme economische ontwikkeling plaatsgevonden en nu heeft de stad een welgestelde binnenstad met middenin een van de grootste sloppenwijken van de wereld. Dharavi heeft zo’n 500.000 inwoners. De overheid is hier niet blij mee en wil eigenlijk deze dure grond gebruiken voor nieuwe bouwprojecten. Dheravi moet dus weg… maar hoe ?

Wikipedia met info over Dharabi >>> 

Dharavi op Google maps >>

Foto’s + artikel op National Geographic >>>

Van Bihar tot Bangalore (55 min) >>>

Video uit de Lonkende stad serie:  Bewoners Dharavi willen eigenlijk niet weg >>>

Een BBC dossier over Dharavi met verhalen van verschillende inwoners >>

——————————————————————————————————————-

Dit Dossier is voorzien van een werkblad

Download Werkformulier Mumbai


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *