Koudegolf aan de oostkust van de VS

De oostkust van de Verenigde Staten is in de greep van een extreme koudegolf met Siberische temperaturen. Zo was het de koudste 20ste februari sinds het begin van de metingen en dat laat zich voelen.
New York surrounded by ice
Vanwege de aanhoudende koudegolf in onder meer de Amerikaanse ‘Upper Midwest’ blijft de ijsgang op de Grote Meren (Great Lakes) verder toenemen. Op maandag 23 februari bedroeg de oppervlakte met ijs bedekte wateren 86 procent. Het valt niet uit te sluiten dat het percentage rond 90 gaat uitkomen. Daarmee wordt de strenge winter van 2014 naar de kroon gestoken. Een jaar geleden werd op 6 maart een maximale ijsbedekking van bijna 93 procent waargenomen.

Ook in Manhattan zakken de temperaturen diep onder het vriespunt waardoor ferry’s vast komen te zitten in het ijs dat New York ondertussen omsingelt.

De inwoners van Boston moeten zich dan weer een weg banen door enorme hopen sneeuw om op het werk of in de winkel te geraken. Al ruim een maand heeft deze stad te maken met hevige sneeuwstormen . Zie eerdere berichten op de Geobronnen >

[bron hln]

Reacties zijn gesloten.