Migranten zwemmen Ceuta binnen

d_panoramica_ceuta_t5100054a_01.jpg_369272544Met enige regelmatig verschijnen er in het nieuws berichten over Migranten waaruit niet alleen een enorme drang blijkt om Europa binnen te komen maar ook een enorme  inventiviteit.  Het verhaal van de 2 migranten die vanuit Calais met wetsuits naar Engeland probeerden te zwemmen (Naar het bericht op de Geobronnen) is er een van grote verbazingwekkendheid, maar ook wel een heel tragisch verhaal.

Maar er zijn ook meer geslaagde acties. Zo zwommen migranten twee jaar terug naar een klein eilandje voor de Marokkaanse kust, dat Spaans bleek te zijn! (Naar het bericht op de Geobronnen >> )

En ook een heel vindingrijke route is die via het ijzeren gordijn en de poolcirkel . Zie het bericht op Geographical news >>>

Afgelopen week hebben migranten weer op spectaculaire wijze de Spaanse Eclaves Ceuta en Melilla in Noord Marokko binnen weten te komen. Meer dan honderd Afrikaanse migranten zijn erin geslaagd binnen te dringen in de Spaanse enclave Ceuta in Marokko. Ze maakten gebruik van het goede weer en de rustige zee om naar de kust te zwemmen.

migranten zwemmen naar ceuta

Lees verder op de NOS website >>>

 

Reacties zijn gesloten.