Orkaan Michael

De orkaan Michael kwam afgelopen week aan land als één van de krachtigste orkanen die de VS in de afgelopen 50 jaar heeft aangedaan

Terwijl de orkaan Florence een paar weken terug in de opbouw naar de West kust van de VS en bij “landfall” veel kracht verloor maar wel veel regen veroorzaakte bleek orkaan Michael deze week ook bij het aan het land gaan een zeer zware orkaan.

Michael heeft het plaatsje Mexico Beach in de Amerikaanse staat Florida grotendeels van de kaart geveegd. Veel gebouwen in het dorp met 1000 inwoners zijn totaal verwoest of zwaar beschadigd door de harde wind en overstromingen.

 

Het vervolg

Niet alleen in Florida heeft orkaan Michael veel schade aangericht, ook in de dagen erna trok de orkaan een spoor van vernielingen en overstromingen. De orkaan nam in kracht af maar was als storm nog krachtig genoeg om op grote schaal vernielingen aan te richten en bracht ook buitensporig veel neerslag met zich mee.

De Amerikaanse Geologische dienst USGS laat op de kaart uit de tweet hiernaast de stormtrack zien en op welke plaatsen de storm tot overstromingen , Flashfloods etc heeft gezorgd

Bronnen:

De NOS over de orkaan Michael  >>>

CNN over de schade die Hurricane Michael aanrichtte met schuiffoto’s >>>

 

Reacties zijn gesloten.