Waterproblemen bij Amerikaans stuwmeer

Normaal gesproken wordt een teveel aan water in het Oroville stuwmeer in Californië geloosd via een betonnen overlaat. Echter nu is die overlaat beschadigd door de aanhoudende regen.. terwijl het waterpeil in het meer blijft stijgen.

Terwijl Californië de afgelopen jaren kampte met  een enorm tekort aan water zorgt nu juist een overschot aan water voor enorme problemen. Aanhoudende regen in de afgelopen maanden deden het waterniveau snel stijgen in het meer maar zorgen ook voor instabiele bodem op verschillende plekken rond het meer. Een week terug werd de de betonnen overlaat ingebruik genomen. Echter die raakte na amper 48 uur in dienst geweest te zijn op een paar plekken beschadigd door Sinkholes. Deze zogenaamde spillway moet gerepareerd worden en kan dus niet gebruikt worden.

Omdat het waterpeil bleef stijgen in het meer is de noodoverlaat in gebruik genomen. Dat is niet meer dan een deel van de damwand die opengezet kan worden waarna het water in vrije val de helling afstroomde. Ook daar had de kracht van het water een verwoestende werking.

 


 

Goede uitleg van de situatie in de video… hieronder

 


Nieuwsupdates over de Oroville dam

11 februari: Hoogwater en de overlaat op  het Amerikaanse KQED news >>>>

12 februari : Noodoverloop is op 12 februari is werking gesteld >>>>>

12 februari De risico’s van deze noodoverloop >>>>

13 februari : De Noodoverloop vertoont op 13 februari ook ernstige erosie ,18.000  inwoners uit de omgeving worden nu geëvacueerd >>>

13 februari: Water is over het hoogste punt heen >>>>>

15 februari : Overstromingsgevaar geweken maar evacuees mogen nog niet naar huis… NRC legt uit >>>

16 februari: Nieuwe regenbuien van fors formaat opkomst in Noord en Zuid Californië >>>> 

                                    Oroville meer met de gewone overlaat en de noodoverlaat

Reacties zijn gesloten.