Fort Europa via Finland

Ruim 5.000 Afrikaanse vluchtelingen  trokken afgelopen paar jaar aan de Russische kant van wat ooit het IJzeren gordijn was, naar het noorden om Europa binnen te stappen in het hoge noorden

Ieder jaar proberen tienduizenden vluchtelingen al om Europa binnen te komen via Marokko , Libië, de Griekse eilanden en de Balkan.

Maar een  kleine groep  vluchtelingen had dus een geheel nieuwe route gevonden om Europa veilig binnen te komen…. Eerst met trein, vliegtuig en bussen door Rusland en dan over fietspaden langs het IJzeren Gordijn en een grensovergang ergens in Finland of zelfs noordelijker in Noorwegen ter hoogte van de Noordpoolcirkel.

Rusland speelt hier een rol in en wil zoveel mogelijk vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan doorsluizen naar west Europa.

En dat kon tot nu toe vrij makkelijk via een paar grensovergangen in Finland en het uiterste puntje van Noorwegen. Maar die landen willen dit niet meer. Er was altijd een vorm van werk, handels en (lokaal) personen verkeer op een paar plekken langs die grens.  Maar omdat Rusland steeds meer misbruikt maakt van die situatie en de sfeer steeds schimmiger en grimmiger wordt nemen Noorwegen en Finland maatregelen, Noorwegen deed dat al eerder  door de grenze te sluiten en een muur te bouwen (Geobronnen >>> ) en nu gaan ook de 3 Finse grensovergangen dicht en langs de hele grens van 1300 km komt een hek. Iedere dag kwamen bij die Finse grensovergangen de afgelopen maanden zo’n 50 migranten de grens over,

[] NRC [17-11-2023] over de sluiting van de grenzen >>>>

[] RTL [16-11-2023] : Volgens Finland helpt Rusland vluchtelingen naar de grens >>> 

 

Reacties

Fort Europa via Finland — 1 reactie

  1. Pingback: Het Geonieuws van 2023 | Docenten Geobronnen